skip to Main Content

Tampere

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt Tampereella

Tampereen osahankkeessa keskeisessä osassa ovat vastikkeettomat yhteiskehittämiskokeilut yritysten ja koulujen välillä. Kokeiluissa yritykset pääsevät testaamaan tuotteitaan oikeassa kouluympäristössä ja saavat arvokasta palautetta suoraan käytännön tilanteista. Oppilaitosten väki taas pääsee perehtymään opetusteknologian uusimpiin virtauksiin ja kehittämään entistä parempaa pedagogiikkaa.

Mukana ovat kaikki kouluasteet: Varhaiskasvatus, perusopetus, lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus. Tampereen ammattikorkeakoulu on myös mukana omalla osahankkeellaan. Vuoreksen kouluun (vuosiluokat 1-9) avattu Koklaamo on Living Lab -ympäristö, jossa opetusteknologiaa kehittävät yritykset voivat testata tuotteitaan ja toteuttaa kehittämisprojekteja.

Yhteiskehittämistä on tehty jo yli 30 yrityksen kanssa, ja niistä saadut tulokset ovat auttaneet yrityksiä kehittämään tuotteidensa markkina-arvoa. Lisäksi älykkäästä tilojen seurannasta tehdyn pilottikokeilun avulla saatiin arvokasta tietoa siitä, kuinka sensoridatan avulla voidaan tehostaa oppilaitosten tilankäyttöä ja mitata tilojen ominaisuuksia. Olemme myös järjestäneet yrityksille ja oppilaitoksille työpajoja ja verkostoitumistapahtumia, joissa on kehitetty yhteiskehittämisen mallia sekä oppimisen digitaalista ekosysteemiä. Tavoitteenamme onkin vakiinnuttaa Tampereelle yhteisesti sovitut käytänteet siitä, kuinka yritysyhteistyötä toteutetaan kun hanke päättyy.

Ajankohtaista

Yritysyhteistyö

Tähän mennessä kokeiluissamme on ollut mukana jo yli 30 yritystä. Klikkaamalla logoja pääset lukemaan lisää yhteistyöstämme!

Ota yhteyttä

Juha Sormunen

projektipäällikkö
juha.sormunen(at)tampere.fi
040 137 3248

Seuraa somessa #oppimisenuusiaika:

Back To Top