skip to Main Content

Hanke on päättynyt 30.11.2020. Sivustoa ei enää päivitetä.

Innovaatiokilpailu

Ressun peruskoulun IoT-järjestelmän kehittäminen

Helsinki avaa innovaatiokilpailun Ressun peruskoulun IoT-järjestelmän kehittämiseksi ja uuden liiketoiminnan edistämiseksi

27.8.2019

Helsingin kaupunki haastaa yrityksiä uudenlaisten kiinteistöjen IoT-ratkaisuiden kehittämiseen ja testaamiseen Ressun peruskoulun kiinteistössä. Tavoitteena on auttaa yrityksiä kehittämään uusia keinoja lisäarvon tuottamiseen kiinteistön omistajille, hallinnoijille tai käyttäjille ratkaisuilla, jotka hyödyntävät iot-teknologiaa.

 

Ressun peruskoulussa on käytössä järjestelmä, joka kerää läsnäolotiedot lähes kaikista opetustiloista viiden minuutin välein. Lisäksi anturit mittaavat lämpötilaa, valoisuutta ja kosteutta. Mittaustulokset visualisoidaan koulun henkilökunnalle raporttina, josta he näkevät koulun vapaana olevat tilat lähes reaaliajassa. Käyttöastetieto taas raportoidaan hallintoon, jotta saadaan kokonaiskuva koulun tilojen riittävyydestä nykyiselle käyttäjämäärälle ja käyttötavalle.

– Halusimme tuottaa innovaatiokilpailua varten juuri läsnäoloa ja käyttöastetta mittaavaa dataa, sillä kouluissa tuntuu olevan ahdasta – varsinkin kaupunkien keskustoissa. Ratkaisuille, jotka auttavat käyttämään tiloja fiksummin on siten iso liiketoimintapotentiaali meillä ja maailmalla, kertoo kilpailua vetävä Raigo Megerild Helsingin elinkeino-osastolta.

Innovaatioiden ei kuitenkaan tarvitse liittyä suoraan tilankäyttöön – riittää, että tarjottavissa ratkaisuissa hyödynnetään osaa nykyisestä järjestelmästä. Innovaatio voi siten käytännössä tarkoittaa datan rikastamista, käyttöliittymän kehitystä tai sensoreiden mittaustarkkuuden kehittämistä, joilla pyritään tuottamaan lisäarvoa asiakkaille. Kaupunki on varannut toteutettaviin pilotteihin 20 000 euroa.

– Kaikkiaan mittauksen piirissä on yli 40 opetustilaa. Järjestelmä otetaan käyttöön syyskuussa ja innovaatiokilpailun pilotit toteutetaan lukuvuoden 2019-2020 aikana, Megerild kertoo. Ressun nykyisen sensorijärjestelmän ja käyttöliittymän on toimittanut Aureolis Oy yhteistyössä Viria Security Oy:n kanssa.

Helsingin kaupungin strategian mukaisesti koko kaupunkia kehitetään alustana kokeiluille ja uutta luovalle elinkeinotoiminnalle ja yhteistyössä mm. yritysten kanssa edistetään uuden kokeiluekosysteemin luomista. Kaupungin tavoite on olla Euroopan johtava alusta kokeiluille vuoteen 2025 mennessä. Opetussektorilla kaupunkia avataan alustaksi 6AIKA Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt –hankkeessa. Innovaatiokilpailu on osa hanketta.

Lataa innovaatiokilpailun tarjouspyyntö tästä

Lisätietoja

Raigo Megerild

yritysasiamies

Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto

Innovaatiot ja uudet kokeilut -yksikkö

Unioninkatu 28 A, 3. krs

+358 40 638 6794

 

Kehitystyömme kohteena ovat:

Ajankohtaista

Kehitystyömme kohteena ovat:

Ammattikorkeakoulut ovat mukana tuomassa tulevaisuuden rakennuksille – opetuksessa hyödynnetään kotimaista digi-innovaatiota

Suomalainen ohjelmistoalan yritys Fluent Progress on aloittanut oppilaitosyhteistyön Turun AMK:n sekä Metropolia ja Karelia ammattikorkeakoulujen…

Hanke päättyi – kiitos kaikille!

Hankkeemme päättyi 30.11.2020. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja hankkeeseen osallistuneille tahoille! Verkkosivut pysyvät auki 30.11.2022 saakka, mutta niitä ei enää päivitetä.

Ota yhteyttä

Hanne Laasonen Profiilikuva

Hanne Laasonen

projektikoordinaattori
hanne.laasonen(at)hel.fi
040 193 8461

Anna Rantapero-Laine Profiilikuva

Anna Rantapero-Laine

projektipäällikkö
anna.rantapero-laine(at)hel.fi
040 668 3249

Seuraa somessa #oppimisenuusiaika:

facebooktwitterlinkedin
Back To Top