skip to Main Content

Helsinki

Helsinki ja koulut innovaatioalustoina

Oppiminen on laajentunut koululuokan ulkopuolelle ja jatkuu koko elämän. Oppimisen keinot ja mahdollisuudet ovat laajemmat kuin koskaan aiemmin – olemme uuden äärellä. Helsinki kehittää tulevaisuuden oppimisympäristöjä niin kouluissa kuin laajemmin koko kaupungissa. Kehittämässä mukana ovat myös yritykset ja loppukäyttäjät. Kaupunki ja koulut ovat loistavia innovaatioalustoja, joissa on mahdollisuus kehittää uusia fyysisiä, virtuaalisia ja digitaalisia oppimisympäristöjä. Helsinki avaa yrityksille useita mahdollisuuksia koulutusalan tuotteiden kehittämiseen yhdessä maailman parhaiden koulujen kanssa.

Helsingin kaupungin tavoitteena on toimia innovaatioalustana yrityksille uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Helsingin kaupunkistrategian (2017–2021) mukaan ”Helsingistä luodaan elinikäisen oppimisen innovatiivinen kokeilukaupunki. Yhteistyö johtavien suomalaisten ja kansainvälisten yliopistojen, kulttuurilaitosten, kehittäjien sekä yritysten kanssa edistää uuden kokeiluekosysteemin rakentamista.”

Koulutussektorilla toteutamme tätä Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeessa, jonka rahoitus on vuosille 2017–2020.

Kehitystyömme kohteena ovat:

Ajankohtaista

Kehitystyömme kohteena ovat:

Yrityksille:

Nopeiden kokeiluiden ohjelma yrityksille

Nopeiden kokeiluiden ohjelma yrityksille

Nopeiden kokeiluiden ohjelma on suunnattu yrityksille, jotka kehittävät perusopetukseen tai lukioon soveltuvia tuotteita. Ohjelman aikana yritys pääsee kehittämään tuotettaan suoraan koulun arkeen soveltuvaksi yhdessä opettajien ja oppilaiden tai opiskelijoiden kanssa. Kokeiluun haetaan mukaan haasteiden kautta syksyisin ja keväisin.

Robotti

Easy Access Co-Development yrityksille

EAC eli Easy Access Co-Development tarkoittaa yrityksille  pilotointimahdollisuutta Helsingin kaupungin peruskouluissa ja lukioissa. Kokeilu lähtee yrityksen tarpeesta ja yritys löytää itse kiinnostuneet opettajat yhteiskehittämään tuotettaan. EAC mahdollistaa pitkän ja syvällisen yhteistyön opettajien kanssa.

EAC-pilotin tavoite voi olla esimerkiksi tuotteen kehittäminen tai konseptin validointi.

Koko kaupunki oppimisympäristönä - kokeilut yrityksille

Koko kaupunki oppimisympäristönä - kokeilut yrityksille

Tällä hetkellä on auki ruokahävikkidatan hyödyntämiseen tähtäävä haaste.

Tulossa on koulukiinteistön IoT-datan hyödyntämiseen tähtääviä pilotointimahdollisuuksia syksyllä 2019, akustiikan kehittämiseen liittyviä pilotointimahdollisuuksia vuoden 2019 aikana sekä oppilashallinnon järjestelmiin kertyvän henkilödatan hyödyntämiseen liittyvä my data -selvitystyö. Lisäksi järjestetään markkinoihin tutustumismatka Piilaaksoon sekä yritysvalmennuksia.

Helsingin infograafi EdTech-yrityksille - näin pääset aloittamaan yhteistyön

Helsingin infograafi EdTech-yrityksille - näin pääset aloittamaan yhteistyön

Onko teillä huippuratkaisu, jonka haluaisitte tuoda Helsingin kaupungin oppimisympäristöihin? Hienoa, kuulemme teistä mielellämme lisää!

Olemme nyt koonneet edtech-yrityksille infograafin siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun aloittaa yhteistyötä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Infograafi on suunnattu erityisesti sellaisille edtech-firmoille, jotka eivät aiemmin ole tehneet yhteistyötä kaupunkiorganisaatioiden kanssa.

IoT-älykoulukonseptin innovaatiokilpailu auki 14.10. asti

IoT-älykoulukonseptin innovaatiokilpailu auki 14.10. asti

Helsingin kaupunki haastaa yrityksiä uudenlaisten kiinteistöjen IoT-ratkaisuiden kehittämiseen ja testaamiseen Ressun peruskoulun kiinteistössä ja avaa innovaatiokilpailun. Tavoitteena on auttaa yrityksiä kehittämään uusia keinoja lisäarvon tuottamiseen kiinteistön omistajille, hallinnoijille tai käyttäjille ratkaisuilla, jotka hyödyntävät iot-teknologiaa.

Helsingin tulee olla Suomen paras kaupunki yrityksille. Urbaani ympäristö tarjoaa hyvän kasvualustan yritysten innovaatiotoiminnalle ja vetovoimaisen asuinympäristön työvoimalle.

Ota yhteyttä

Anna Rantapero-Laine

projektipäällikkö
anna.rantapero-laine(at)hel.fi
040 668 3249

Hanne Laasonen

Hanne Laasonen

projektikoordinaattori
hanne.laasonen(at)hel.fi
040 193 8461

Raigo Megerild

yritysasiamies
raigo.megerild(at)hel.fi
040 638 6794

Seuraa somessa #oppimisenuusiaika:

Helsinki haluaa toimia yhä aktiivisemmin alustana mielenkiintoisille ja tuloksellisille innovaatioille, jotka tuottavat myös uusia vientimahdollisuuksia.

Back To Top