skip to Main Content

Forum Virium

Koulut ja yritykset luovat yhdessä uuden innovaatioalustan

Forum Virium Helsingin rooli Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeessa on luoda pohja uudelle toimintamallille, jonka kautta koulujen tarpeita voidaan nostaa yritysten tietoon. Tarpeiden esiin tuominen toimii myös signaalina uusille yrittäjille eli se mahdollistaa uusien yrityksien synnyn. Yritysten ja koulujen väliltä on puuttunut tällainen tiedon silta – ei ainoastaan Suomesta, vaan myös globaalisti.

Toimintamallista tulee innovaatioalusta, josta hyötyvät sekä koulut että yritykset

Koulujen tarpeiden esille nostaminen ja niiden pohjalta haasteiden muodostaminen avaa mahdollisuuksia uusien pedagogisesti merkityksellisten tuotteiden kehittämiseen. Tarvelähtöisesti kehitetyt tuotteet tukevat koulujen kehittymistä ja toimivat samalla myös vientituotteina.

Haasteisiin vastaamalla nopeiden kokeilujen avulla yritysten ja niiden tuotteiden kehittyminen nopeutuu. Nopeiden kokeilujen aikana yritykset yhteiskehittävät tuotteitaan yhdessä opettajien ja oppilaiden kanssa. Nopeat kokeilut mahdollistavat nopean iteraatioprosessin ja todellisen käyttäjälähtöisyyden sekä tuotteiden asiantuntija-arvioinnin.

Vauhtia koulutusteknologian vientiin

Kokeilujen jälkeen yrityksillä on referenssi, käyttäjäkokemuksia sekä ulkopuolinen vaikuttavuusarviointi tuotteen käytöstä osana suomalaisesta koulujärjestelmää. Tämä yhdistelmä vauhdittaa yritysten kykyä siirtyä kohti vientiä. Nopeat kokeilut antavat kouluille mahdollisuuden kokeilla uusia tuotteita, jotka perustuvat koulujen itse esille tuomiin tarpeisiin.

Ajankohtaista

Kehitystyömme kohteena ovat:

Kehitystyömme kohteena ovat:

Ota yhteyttä

Matti Hämäläinen

projektipäällikkö
matti.hamalainen(at)forumvirium.fi
040 626 7995

Seuraa somessa #oppimisenuusiaika:

Back To Top