skip to Main Content

Hanke on päättynyt 30.11.2020. Sivustoa ei enää päivitetä.

Pikkuyrittäjät – Mobiilipeliä Kehittämässä
Kuva: Pikkuyrittäjät kotisivu

Pikkuyrittäjät – mobiilipeliä kehittämässä

Pikkuyrittäjät on alakoulun 4-6 – luokkalaisille suunnattu ohjelma, jossa lapset pääsevät kokeilemaan miltä yrittäjyys tuntuu tekemällä oppien. Turkulainen hyötypeleihin ja pelillistämiseen erikoistunut ohjelmistotalo NordicEdu on kehittänyt Pikkuyrittäjille pelillisen mobiilisovelluksen, joka on ladattavissa App Storesta tai Google Play – kaupasta.

Peli käsittelee yritteliäisyyttä, työelämätaitoja ja talouden hallintaa ja siinä syvennetään ohjelman oppituntien teemojen sisältöjä. Sitä pelaamalla voi oppia muun muassa tuotteiden ja palveluiden suunnittelua, markkinoinnin keinoja, kiertotalouden perusteita sekä tapoja antaa palautetta. Pelaajia kannustetaankin soveltamaan opittua tietoa käytännönläheisten tehtävien avulla.

Digitalisoidun paperisen opetusmateriaalin lisäksi sovelluksessa käytetään mm opetusvideoita, luetaan tiiviitä opetustekstejä, pelataan erilaisia minipelejä yksin ja yhdessä, tehdään ryhmätehtäviä itse sisältöä luoden, sekä kuvataan omia vlogeja matkan varrella.

Turun Moision koulun 6A – luokkalaiset kehittivät mobiilisovellusta keväällä 2018 kahdesti viikossa kuukauden ajan yhteiskuntaopin tunneillaan. Kokeilun tarkoituksena oli parantaa sovelluksen helppokäyttöisyyttä, löytää korjaamista vaativia virheitä ja ongelmia sekä kerätä lapsilta ja opettajilta uusia hauskoja ideoita, joilla sovelluksesta saadaan vielä innostavampi ja koulun arkeen sopivampi.

– ­­­­­­Pikkuyrittäjät-mobiilisovelluksen testaaminen oli mielestäni myönteinen kokemus. Tuote oli miltei valmis ja siten myös toimiva. Tämä seikka teki pelitestistä sujuvan ja lapsia innostavan. Sisällöllisesti peli sopi mainiosti kuudennen luokan yhteiskuntaopin oppitunneille, joten tunnetta ylitöistä ei syntynyt. NordicEdu sai meiltä arvokasta käyttäjäpalautetta ja me saimme toimia osana peliteollisuutta, toteaa luokanopettaja Tommi Rantanen.

Back To Top