Hae mukaan Oulun nopeisiin kokeiluihin – Oppimisen uusi aika

Kolmas nopeiden kokeiluiden kierros alkaa syyslukaudella 2019. Tällä kertaa Oulussa kohdeympäristönä toimii Hiukkavaaran monitoimitalo, jossa on käytössä uudet avoimet oppimisympäristöt.

Nopeissa kokeiluissa yritykset yhteiskehittävät opettajien ja oppilaiden kanssa syyslukukauden (n. 4 kk) 2019 aikana uusia tuotteita ja ratkaisuja annettuihin haasteteemoihin liittyen. Tavoitteena on edistää yritysten tuotekehitystä ja liiketoimintamahdollisuuksia sekä tuottaa laajemmin hyötyä alueen ekosysteemin muille yrityksille ja toimijoille. Haku ohjelmaan järjestetään tarjouskilpailun kautta, jossa kokeilupalveluhankinnasta maksetaan korkeintaan 5 000 euroa + ALV 24 % per yritys.

Tarjouskilpailu Oulun kaupungin osalta on auki 6.8.- 27.8.2019.

https://tarjouspalvelu.fi/ouka/?id=244156

Hakuohjeet

  1. Tilojen hallinta uusissa oppimisympäristöissä
  2. Yksilöllisen oppimispolun seuranta

Lue tarkemmat kuvaukset täältä.

Oulussa järjestetään 5.8. klo 8.30-10 Hiukkavaaran monitoimitalolla infotilaisuus, jossa on mahdollisuus tutustua kohdeympäristöön ja keskustella lisää haasteteemoista opettajien, rehtorin ja hankehenkilöstön kanssa.

Ilmoittaudu infotilaisuuteen täältä.

Jos Oulun haasteteemat eivät tällä kertaa vastaa yrityksenne tarpeita, voit osallistua Oulun kokeilutoimintaan myös yrityslähtöisten kokeilujen kautta. Lue lisää täältä.

2) Suunnittele ennalta

Onko yritykselläsi olemassa oleva tai kehitteillä oleva tuote, joka hyötyisi yhteiskehittämisestä koulun kanssa?

Vaikka tarjouskilpailu aukeaa 6.8. aloita valmistautuminen jo nyt. Tässä vaiheessa on hyvä ottaa huomioon jo seuraavia asioita:

  • Tarjouksessa tulee kertoa mm. kokeilun tavoitteet, suunnitelma toteutuksesta ja mitä hyötyä kokeilusta on yritykselle ja muille? Voit aloittaa kokeilun suunnittelun jo nyt.
  • Nopeassa kokeilussa tulee yhteiskehittää tuotetta tai palvelua koulun kanssa.
  • Nopea kokeilu on vahvasti osallistavaa. Mieti, miten opettajien ja oppijoiden on helppo osallistua yhteiskehittämisen prosessiin.
  • Nopeasta kokeilusta pitää olla hyötyä tuotteen tai palvelun kehityksessä.
  • Mukaan voi hakea myös yritysryhmittymänä, jolloin kokeilusta on hyötyä useammalle toimijalle. Tätä varten on syytä miettiä yhteistyökumppaneita ajoissa.
  • Yritysten pitää olla Suomen kaupparekisterissä.
  • Kokeilusta maksettava summa (5000e) tulee käyttää kokeilusta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

3) Osallistu tarjouskilpailuun

Tarjous jätetään tarjouspalvelun kautta osoitteessa https://tarjouspalvelu.fi/ouka/?id=244156

Huom. Tarjouspyyntö näkyy palvelussa vasta tarjouskilpailun alkaessa 6.8.2019 klo 10.

Kyseessä on kokeilupalveluhankinta, joten yrityksen pitää jättää tarjous määräajan puitteissa tullakseen valituksi. Kokeiluihin valitaan tarjousten perusteella korkeintaan kolme yritystä.

Valintakriteerit

Arviointiraati vertailee määräajassa saapuneet tarjoukset alla olevien kriteerien perusteella:

  1. Esitetyn ratkaisun vastaavuus haasteen tavoitteisiin
  2. Innovatiivisuus ja uutuusarvo (koulumaailmassa)
  3. Yrityksen sitoutuminen ja motivaatio yhteiskehittämiseen
  4. Ratkaisun liiketoimintapotentiaali koulusektorilla
  5. Kokeilun laajempi hyödynnettävyys

Max. 50 pistettä.

Tarjouspyyntö on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa valitaan pisteiden perusteella jatkoon maksimissaan kuusi tarjoajaa. Toisessa vaiheessa jatkoon päässeet tarjoajat kutsutaan esittelemään tarjoustaan Hiukkavaaran monitoimitalolle 10.9.2019 klo 14. Tarkempi valintaprosessin kuvaus löytyy tarjouspyynnöstä.

4) Tee sopimus

Jokaisesta nopeasta kokeilusta solmitaan sopimus yrityksen ja Oulun kaupungin välillä. Sopimuksessa käytetään kaupungin sopimuspohjaa, joka on tarjouspyynnön liitteenä.

5) Aloita kokeilu

Ennen kokeilun aloitusta mukaan valittujen yritysten kanssa käydään yhteisesti läpi nopeaan kokeiluun liittyviä asioita. Jokaiselle yritykselle sovitaan oma päivä, jolloin he esittävät suunnitelmansa koulun henkilöstölle. Tilaisuuden aikana suunnitelmaa täsmennetään tarpeen mukaan siten, että se vastaa kaikkien osapuolten odotuksia.

Kokeilua aletaan toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti.

6) Jaa kokemuksiasi

On tärkeää, että kokemukset yhteiskehittämisestä ja toimimisesta koulussa leviävät mahdollsimman hyvin yritysekosysteemissä. Jokaisesta kokeilusta laaditaan julkinen raportti, joka julkaistaan verkkosivulla. Lisäksi julkaisemme uutisia sekä järjestämme yrityksille tilaisuuksia, joihin pyydämme sinua kertomaan kokemuksistasi.